Fluorurile

Un studiu recent a concluzionat ca o doza mica de fluorura de sodiu in apa de baut ne diminueaza IQ-ul, in special in randul copiilor.

Acesta este cel de al 24-lea studiu international care trage aceasta concluzie studiul douazeci si patra. Fluorura de sodiu, de asemenea, a fost legata de reducerea fertilitatii si numarul mai mic de spermatozoizi. Alte probleme de sanatate apar din capacitatea fluorurii de sodiu pentru a bloca functiile glandei tiroide. Intr-o perioada era folosita pentru a inhiba hipertiroidie (tiroide hiperactive). Deci, daca tiroida ta este normala, ea va fi redusa la hipotiroidism (tiroida sub-activa), ceea ce conduce la o multime de probleme de sanatate.

Fluorura de sodiu este acumulata si stocate de materie osoasa, reducand calciul, producand si slabirea oaselor. 

Aspecte legate de sanatate. Iata cateva din problemele de sanatate din apa potabila cu fluor:

 • Perturbari ale Tiroidei - care afecteaza sistemul endocrin complet si care duc la obezitate si diabet 

 •  Neurologice - IQ scazut si incapacitatea de a se concentra (ADD), letargie, oboseala, eventual fibromialgie.

 •  Melatonina Perturbarea - tulburari de somn, imbatranire prematura, imunitate scazuta la cancer. 

 •  Boala Alzheimer 

 • Glanda pineala - calcifierea a glandei acesta fiind situat in mijlocul creierului.

 • Cancer

Tipuri de Fluoruri

 • Fluorura de calciu este in mai multe surse de apa din sol, mai ales fantani. In cel mai rau caz poate produce deterioararea smaltului dintilor sau a oaselor daca este consumata zilnic pe termen lung. Farmaceutic fluorura de sodiu este menita sa fie aplicata local pe dinti ca o procedura dentare. Dar, in caz de inghitire sau altfel ingerata, este extrem de toxic.

 • Dar dintre toti derivatii flurului cel mai periculos sunt fluorurile de sodiu este acidul fluorosilicat sau silicofluoride de sodiu. Acestea sunt produse deseuri ale industriei, initial din industria nucleara si aluminiu, dar acum cea mai mare parte din industria de ingrasaminte fosfat. Gazele emise de instalatiile de prelucrare a fosfatilor pentru ingrasaminte sunt atat de toxice incat culturile din apropiere au fost distruse de emisii si probleme grave de sanatate au aparut in randul locuitorilor din apropiere. EPA prin fortarea fabricilor de a crea depozite a  rezolvat problemele de emisii toxice la nivel local, creand in acelasi timp un material toxic greu de eliminat 

 • Campanii inselatoare de publicitate ale American Dental Association au cerut fluorizarea ca un panaceu pentru cariilor dentare. Acestea a creat o industrie profitabila parte: Vanzarea namolurilor fosfatice toxice, ca fluorura de sodiu pentru aprovizionarea cu apa comunitate. Sustinatorii fluorului sustin ca doze mici sunt sigure in timp ce ignora modul in care aceste doze zilnice se depoziteaza si se acumuleaza in oase si organe.

 • Chiar daca nu cu fluor, apa de la robinet contine clor, si compusi ai acestuia extrem de periculosi despre care o sa vorbim intr-un articol viitor.

 • Aqua-Welt va ofera solutii de filtrare cu osmoza inversa care elimina rsicurile de a ingera fluor sau clor.

Aqua-Welt Team