Garantie

 • Garantiile acordate de catre Aqua-welt respecata normativele din Legea nr. 449/2003 din 12/11/2003 cu actualizarea din data de 27/12/2008 conform O.U.G. nr. 174/2008 publicată în MOF nr. 795 din 27/11/2008.
  Garantia acordata pentru orice produs AquaWelt, este de 24 luni de la data cumpararii echipamentului. In perioadele de promotie, aceste termene se pot modifica pentru unele modele, fara un anunt prealabil, functie de continutul campaniei. Se poate acorda extindere de garantie de pana la maximu 36 de luni, cu achitarea a inca 15% din valoarea produsului de nou.

 • Garantia include orice piesa de schimb necesar a fi inlocuita in perioada de garantie:
  pompa de inalta presiune, electrovalve, computerul de supraveghere, corpul aparatului si tubulatura de racord intre elementele constitutive

 • Consumabilele, respectiv: elementele filtrante, membrana cu inversie osmotica si lampa sterilizatorului cu ultraviolete, filtrul mineralizator, filtrul bioceramic, mediile filtrante din aparate nu intra sub incidenta garantiei, durata de folosinta a acestora depinde de calitatea apei care intra in instalatie, duratele date pentru ele sunt durate medii pentru ape obisnuite. 

 • Garantia nu se refera in nici un caz la calitatea apei care se va obtine dupa filtrare prin sistemele de filtrare cumparate, dat fiind cunoscut faptul ca dimensionarea aparatelor se face pe baza unei analize de apa care s-a facut la un moment dat, iar calitatile apei pot sa se modifice in timp. De asemenea in timpul utilizarii aparatelor se pot depasi debitele maxime admise lucru ce poate afecta grav functionarea aparatelor. Acceptarea acestei conditii este imperativa din partea clientului.

 • Cumparatorul este obligat sa asigure intretinerea sistemelor de filtrare conform instructiunilor primite de la furnizor. Nerespectarea intretinerii aparatelor in mod corespunzator - inlocuirea elementelor consumabile, spalarea-dezinfectarea curenta a aparatelor, inlocuirea cartuselor filtrante, inlocuirea bulbului lampilor UV, curatirea periodica a acestora etc., folosirea unor elemente consumabile altele decat cele furnizate de catre vanzator duce la pierderea automata a garantiei aparatelor. In cazul in care clientul doreste, vanzatorul poate sa aigure un contract suplimentar de intretinere a aparaturii cu firma vanzatoare sau o firma agreata de aceasta. Vizitele de intretinere sau interventiile la sediul clientului nu sunt incluse in garantiei.  

 • Garantia se pierde in cazul: instrainarii bunului, caderii sau transportului in conditii necorespunzatoare, conectarii la o instalatie electrica necorespunzatoare, defectiunii datorate neintretinerii curente, inchirierii sau mutarii in alt loc decat amplasamentul initial prevazut in adresa din contract, interventiilor executate de persoane neautorizate, in perioada de garantie. 

 • Garantia nu se acorda in cazul instalarii incorecte- va recomandam ca acesta sa fie facuta de un specialist-, atunci cand se foloseste o sursa de apa neadecvata, atunci cand aparatul nu este in intregime ansamblat, nemontarea unor elemente filtrante esentiale calitatii apei (filtrul de sedimente, carbonul activ, membrana osmotica, bulbul lampii UV, etc), neintretinerii corecte, nedezinfectarea periodica a sistemelor filtrante. 

 • In perioada de post garantie se asigura piese de schimb precum si inlocuirea acestora contracost. 

 • Compania furnizoare efectueaza lucrarile de reparatie conform legislatiei in vigoare in termen de maximum 15 zile calendaristice de la notificarea scrisa transmisa prin Email sau prin posta.

 • La orice notificare vanzatorul are obligatia sa raspunda in termen de maxim 5 zile. Raspunsul poate fi:
  1. O respimgere a notificarii-reclamatie ca fiind nefondata, aparat iesit din garantie, defecte care sunt excluse garantiei, etc.
  2. Repararea produsului defect;
  3. Inlocuirea produsului defect sau acordarea unei compensatii la intelegere cu cumparatorul.

 • Durata medie de folosinta a produselor este specifica:
  1. Filtre cu osmoza inversa 12 ani.
  2. Filtre de apa simple pentru bucatarie 5 ani.
  3. Carcase filtrante 15 ani.
  4. Filtre cu control computerizat: dedurizatoare, coloane filtrante cu nisip, carbon, ultrafiltrare, rasini de diverse tipuri in general 10 ani.
  5. Sisteme de sterilizare cu UltraViolete 10 ani.
  6. Filtre dus-baie, masina de spalat 3 ani.
  7. Aparate de masura 5 ani.